Ga direct naar de inhoud.

Te koop: Herenstraat 6-8, Monster

Vraagprijs € 445.000,- K.K.

Type object: Beleggingspanden
Type aanbod: koop
Vanwege gezinsomstandigheden in (deels) verhuurde staat TE KOOP!
   
Omschrijving
In het centrum van Monster gelegen winkel(horeca)ruimte totaal ca. 190 m² groot verdeeld over ca. 108 m² (no. 6) en ca. 82 m² (no. 8) winkelruimte op de begane grond en ca. 70 m² (no. 6) en ca. 50 m² (no. 8) woon/slaapruimte op de verdieping, alsmede achterliggende opslagruimten.
Uitstekende zichtlocatie en centrale ligging in de directe omgeving van winkels waarvan o.a. een Blokker en Hemavestiging. 
Openbare  parkeerplaatsen voorliggend – blauwe zone.
 
Locatie
Centraal gelegen in het centrum van de dorpskern Monster.
 
Bereikbaarheid
Direct aangesloten op de provinciale uitvalsweg N211 richting A4 (Den Haag) en A20 (Rotterdam). Prima bereikbaar met openbaar vervoer.
 
Kadastrale gegevens
Gemeente Monster, sectie G nummer 6575, groot 2 a 17 ca
Gemeente Monster, sectie G nummer 6576, groot 1 a   9 ca
 
Totaal 326 m² eigen grond !
 
Bouwjaar
Ca. 1850 – gedurende die tijd voortdurend verbouwd en aangepast aan de eisen des tijds.
 
Oppervlakte
Totale vloeroppervlakte ca.190 m² (BVO) parterrevloer , verdeeld over de twee panden
  
Parkeren
Openbare (blauwe zone)  parkeerplaatsen gelegen in de directe omgeving. 
 
Indeling/omschrijving Herenstraat 6
Begane grond
cafébedrijf groot ca. 56 m² met entree via voor- en zijdeur, bargedeelte, dames- en herentoilet beide met voorportaal, toegang tot kelderruimte, keukenruimte groot ca. 17 m²  in U-opstelling met gaskookplaat, afzuiging, combimagnetron, vaatwasmachine, koelkast, oven, garderobehoek en trapopgang naar verdieping, woonkamer groot ca. 35 m² met open haard en schuifpui naar achterplaatsje.
Verdieping
overloop met vaste kastenwand voorzien van schuifdeuren en toegang tot achterliggend dakterras, betegelde badkamer met ligbad, wastafelmeubel en 2e zwevend toilet, 2 slaapkamers beiden met dakkapel, 3e slaapkamer aan de voorzijde met vaste kast – totaal ca. 73 m²  groot - dakterras aan de achterzijde.
 
Bijzonderheden 
naastgelegen poort (deels overkapt), kasje met koelcel, schuur/berging van ca. 21 m² met betonnen vloer, wasautomaat aan -/afvoer, opstelplaats c.v.-combiketel en bergzolder, achterplaatsje.   
 
De voormelde opstallen zijn gebouwd omstreeks 1850 en bestaan uit steens gemetselde muren waarin opgenomen houten kozijnen met deels dubbele beglazing, betonnen vloer begane grond en een houten verdiepingsvloer en gedekt met deels pannen en deels bitumen op een houten onderbeschieting. In de loop der jaren zijn de genoemde opstallen aangepast aan de huidige eisen destijds.
 
Indeling omschrijving Herenstraat 8
Begane grond
winkelruimte van totaal 82 m² met pantry, betegeld toilet met fonteintje, trapkast, gedeeltelijk betegelde doucheruimte en systeemplafonds met inbouwverlichting.
Verdieping
eigen entree, meterkast en trapopgang op de begane grond, woonkamer met open keuken v.v. afzuiging en vaste kast, badkamer met wastafel, wasmachine- aansluiting, toilet en douchecabine, slaapkamer met toegang tot dakterras aan de achterzijde – totaal ca. 50 m² groot. 
 
De voormelde opstallen zijn gebouwd omstreeks 1850 en bestaan uit steens gemetselde muren waarin opgenomen houten kozijnen met deels dubbele beglazing, betonnen vloer begane grond en een houten verdiepingsvloer en gedekt met deels pannen en deels bitumen op een houten onderbeschieting. In de loop der jaren zijn de genoemde opstallen aangepast naar de huidige eisen destijds.
Bouwkundige Kerngegegevens
Bouwjaar : ca. 1850
Renovaties : diverse door de jaren heen
Fundering : op staal
Kelders : Herenstraat 6 heeft een kelderruimte
Vloerconstructie : houten, beton
Kapconstructie : houten spanten
Isolatie : gedeeltelijk
Installaties : De technische installaties zijn ter beoordeling van het Nutsbedrijf en/of installateur.  
      
Winkelgedeelte Herenstraat 8
groot : ca.   82 m²
inhoud : ca. 200 m³ 
Huurprijs per maand : €  1.000,00 inclusief nutslasten
 
De kapsalon is sinds 2012 verhuurd en door de huurder geheel verbouwd, ziet er bepaald eigentijds uit en is kortgeleden zelfs met een prijs onderscheiden.
Mevrouw is in haar eentje begonnen en inmiddels werken er een drietal dames, dus we hebben het hier over een succesvolle ondernemer c.q. huurder.
 
Woongedeelte Herenstraat 8
groot : ca. 50 m²
inhoud : ca. 145 m³
 
Huurprijs per maand : €  520,00 inclusief nutslasten
 
De woning wordt sinds 2011 aan een alleenstaande heer verhuurd, deze heeft recent de huur opgezegd i.v.m. een nieuwe partner, maar inmiddels heeft zich al weer een nieuw huurder gemeld. Inmiddels is een nieuw huurcontract opgemaakt en per 1 september jl. is de woning al weer verhuurd !
 
Bouwkundige Kerngegegevens
Bouwjaar : ca. 1850
Renovaties : diverse door de jaren heen
Fundering : op staal
Kelders : Herenstraat 6 heeft een kelderruimte
Vloerconstructie : houten, beton
Kapconstructie : houten spanten
Isolatie : gedeeltelijk
Installaties : de technische installaties zijn ter beoordeling van het Nutsbedrijf en/of de installateur.
 
Cafégedeelte Herenstraat 6
groot : ca. 56 m²
inhoud : ca. 177 m³
 
Woongedeelte Herenstraat 6
groot : ca. 105 m²
inhoud : ca. 260 m³
Op dit moment wordt de ruimte geëxploiteerd als een café in combinatie met wonen, in plaats van een café kan de ruimte op de begane grond echter ook eenvoudig getransformeerd worden tot één grote winkelruimte – deze wordt dan 108 m² groot - of eventueel in een tweetal praktijkruimten waarin bijvoorbeeld een schoonheidssalon in combinatie met een nagelstyliste of iets dergelijks gerealiseerd zou kunnen worden.
Zeker in een omgeving, naast kapsalon en naast sportschool en midden in het centrum liggend biedt deze ruimte volop kansen voor ondernemers.
 
Aanvaarding
In overleg.
 
Courtage
Mocht door bemiddeling van Troost Makelaardij een transactie tot stand komen, dan bent u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd.
 
Informatie 
Voor nadere informatie en/of bezichtiging kunt u contact opnemen met;
 
Troost Makelaardij
t.a.v. Wim Troost
M. 06 – 33 73 39 55
E. info@troostmakelaardij.nl
 
Voorbehoud
Hoewel er uiterste zorg is besteed aan de correctheid, volledigheid en actualiteit van onze informatiebrochure, kunnen er geen rechten ontleend worden aan de informatie die u hierop aantreft. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele incorrecte informatie die in deze brochure wordt verstrekt.