Ga direct naar de inhoud.

Waar staan de 5 P's nu eigenlijk voor?

P1 staat voor Persoonlijke benadering.
We starten altijd met een persoonlijke kennismaking. Wij hebben interesse in uw verhaal achter de koop of verkoop: wat is uw persoonlijke situatie, waarom wilt u verhuizen, wat zijn uw woonwensen? We nemen graag de tijd voor uw verhaal. Want soms is een woning (ver)kopen ook emotioneel.

P2 staat voor Presentatie.
Een snelle verkoop begint bij een goede presentatie. Daarom krijgt u van ons handige stylingtips om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook worden er foto’s gemaakt en zo komt uw woning piekfijn op onze site én op Funda te staan.

De 3de P staat voor Promotie.
Een presentatie van uw huis kan nog zo mooi zijn, maar moet natuurlijk wel door (de juiste) mensen gezien worden. Online zorgen we dat uw huis goed staat op onze site en Funda, verspreid wordt op social media of gepromoot met een eigen Facebookpagina.
Offline benaderen we actief mensen in ons grote netwerk en eigen zoekbestand om te zoeken naar geïnteresseerde kopers.

De 4de P staat voor Pro-Actief.
Dit houd in dat we nog net dat stapje extra voor u doen. Wij gaan pro-actief en creatief op zoek naar de juiste koper voor uw woning. Zo bellen wij altijd direct alle bezichtigingen na en vragen dan goed door naar iemands woonwensen.

De 5de en tevens de laatste P staat voor Prijs.
In goed overleg met u wordt te prijsstelling van uw woning bepaald. Daarmee doelen we niet ‘goedkoop om sneller te verkopen’. Nee, we willen voor u graag een realistische prijs die klopt met de marktwaarde. Hoe we dat doen? Op basis van onze uitgebreide regionale marktkennis, kijken we goed naar o.a. referentiewoningen, concurrenten in de markt, het afwerkingsniveau van uw huis en de locatie.

Mocht u meer willen weten over onze ver- en aankoopstrategie?
Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en wellicht kunnen wij iets voor u betekenen!